YENİ FORD FİESTA

YENİ FORD FİESTA ÖZELLİKLERİ



Dış Tasarım
Yeni Ford Fiesta 2011 Coupe görünümüne sahiptir.
Fiesta’nın arka tarafına doğru yükselerek uzanan yan çizgisi ile oluşan coupe görünümüne sahiptir ve tasarımının dinamik, farklı, ilgi çekici olmasını sağlamaktadır.
Yeni Fiesta modelinde kinetik tasarım yaklaşımı ile tasarlanmış holojen ön farları insanların ilk başında dikkatini çekerek insanların ilgisini kazanmaktadır. Ayrıca aracın ön farkarı kısmınd geriye doğru uzanan kedi gözü şeklinde simgesinin bulunması ile bir önceki modellerdeki Ford Fiesta’lardan farklılık göstererek kendine özgü bir tarz elde ediyor.
İç Tasaraım
Fiesta’nın iç tasarımında yer alan her öğe, kategorisindeki en lüks, en kaliteli malzemeden seçildi. En yeni nesil elektronik eşyaların tasarımından ilham alındı.
Fiesta’nın iç tasarımı, sürücü ve yolculara kendilerini büyük bir araçta gibi hissettiriyor. Fiesta’nın tasarımcıları için ön taraftaki omuz ve baş mesafesinin iyileşmesi, konforun artması için önemli bir öncelikti. Çok sayıdaki geniş eşya saklama gözü ise aracın iç kısmını daha kullanışlı, pratik ve konforlu hale getiriyor.
Titanium serisinde standart olarak sunulan estetik aydınlatma sayesinde Fiesta’nın yolcu kabini, aracın kapıları açıldığı andan itibaren ince bir ışık hüzmesi ile aydınlanıyor. Estetik aydınlatma paketi geceleri araç içi atmosferini farklılaştıran hafif, kırmızı bir ışıkla lüks, kaliteli bir ortam yaratıyor.
Performans & Teknoloji
Fiesta’da sunulan İnsan Otomobili Arabirimi, ilk olarak Mondeo ile Ford ailesiyle tanışmıştı. Direksiyon üzerinde bulunan, tek parmak hareketiyle kolayca kullanabileceğiniz kontrol düğmeleri ile araç içi müzik ve telefon ayarlarını yol boyunca dikkatiniz dağılmadan kontrol edebilirsiniz.
EPAS, düşük süratli kullanımda veya park sırasında direksiyona verdiği güç desteğini artırıyor. Böylece direksiyonunuz çok daha hafif bir konuma geçiyor. Otobanda yüksek hızla seyrederken ise direksiyona verilen gücün azaltılması, hem direksiyonun hem de yolun tepkisinin daha iyi hissedilmesini sağlıyor.
İsteğe bağlı sunulan Hız Kontrol Sistemi, devreye girdiğinde aracın sabit hızda gitmesini sağlıyor. Direksiyon üzerinde bulunan düğmeler aracılığıyla kontrol edilen sistem, yolculuk sırasında yaşadığınız sürüş konforunu ve güvenliği artırıyor.
Konsolda bulunan portatif müzik çalar bağlantı soketi sayesinde sevdiğiniz müzikler her zaman yanınızda olacak.
Fiesta’nın bir başka işlevsel tasarım özelliği… Her yıl yaklaşık 150.000 kişinin araçlarına fark etmeden yanlış yakıt doldurduğu bir dünyada Ford Kolay Yakıt Sistemi’nden vazgeçemeyeceksiniz. Kapaksız yakıt tankı ağzı ile benzinli ve dizel pompaların farklı yapıda olan uçlarını ayırt edebilen özel algılayıcı sistemi olan Ford Kolay Yakıt Sistemi (Ford Easy Fuel System) ile yanlış yakıt doldurmanız mümkün değil.
Güvenlik
Akıllı Güvenlik Sistemi’ni oluşturan özellikler iyileştirilmiş teknolojilerle sürücü ve yolcular için daha güvenli bir sürüş sağlıyor.
Sürücü ve yolcu ön hava yastıklarının standart olarak sunuluyor. İsteğe bağlı sunulan baş ve göğüs bölgesini yandan gelen darbelere karşı koruyan yan hava yastıkları ile beraber segmentinde ilk kez sunulan sürücü diz hava yastığı da bulunuyor.
Her yolcu için üç noktadan bağlantılı emniyet kemerleri standart olarak sunuluyor. Ön taraftaki aktif gergili emniyet kemerleri ve kaymayı önleyici ön koltuklar sayesinde olası bir kaza anında aşırı sarsılma önlenmiş oluyor.
Akıllı Güvenlik Sistemi’nin önemli özelliklerinden biri de Emniyet Kemeri Hatırlatma Sistemi. Sürücü veya önde oturan yolcu emniyet kemerini takmadığında sistem, hatırlatma alarmı çalıyor.
Fiesta’nın aktif güvenlik elemanları sürücü ve yolcunun korunmasına yardım ediyor.
Anti Blokaj Fren Sistemi (ABS) ani duruş anında veya viraj dönerken aracın kaymasını önlüyor. Elektrik Fren Gücü Dağıtımı Sistemi (EBD) ise ani fren durumunda aracın dengesini korumaya yardımcı oluyor.
Elektronik Denge Programı (ESP) ise isteğe bağlı sunuluyor ve acil durumlarda aracın yönünü ve kontrolünü kaybetmemesi için kendiliğinden devreye giriyor.
ESP ile beraber sunulan Acil Durum Fren Desteği (EBA) durma mesafesini azaltan fren desteği gerektiğinde çalışıyor

RESİMLER